Etter Bachelor har du som logistikkingeniør flere muligheter. Enten om du vil videreutdanne deg eller starte å jobbe.
Her er det tre studenter som ble ferdig 2021 som forteller om hva de skal videre og litt om studielivet 🙂

Fortell litt om deg selv 😊

Hei, jeg heter Sigmund. Kommer fra Eidsvoll og har akkurat fullført Logistikkingeniør studiumet ved NTNU.

Sigmund

Hva skal du nå som du er ferdig med bachelor?

Nå som jeg er ferdig med denne bacheloren og blitt ingeniør håper jeg på å gå videre på master. Dette for å bli sivil ingeniør. Jeg har søkt videre på både tekniske mastere og mastere mer rettet mot ledelse. Hvis en har lyst til å gå ut i jobb er dette også fullt mulig. Det er flere gode stillinger hvor vi som logistikkingeniører passer rett inn, f.eks innkjøper eller produksjonsansvarlig.

Tips til å skrive bachelor!

Det er mange tips til hvordan skrive bachelor. Jeg vil anbefale å finne personer som man jobber godt med og som man kan ha diskusjoner med, uten at det går utover vennskapet. Godt samarbeid er kritisk for å kunne skrive en oppgave. Et tips jeg skulle hatt fra start var «Begynn å skriv med en gang og skriv ned ting som kan være nyttig å ta med når dette dukker opp». Det er lettere å fjerne tekst i sluttfasen enn å leite frem ny kunnskap eller momenter som bør være med! Et siste tips er å jobbe strukturert gjennom hele perioden. Start med en gang og jobb hver dag, utenom helger (man må jo ha litt pause også!)

Favorittfag i løpet av disse tre årene

Mitt favorittfag gjennom dette studiumet må være TLOG 2003 Operasjonsanalyse (Nå heter det TLOG 2009). Dette faget innebærer mye teknisk Excel og noe simulering. Dette er mitt favoritt fag da jeg liker å fikle med tall og hjernetrim. Dette faget pirret godt i hjernebarken og fikk meg til å angripe problemer på en helt annen måte. Jeg jobbet mye med faget og nå i etterkant har det lønt seg veldig, Excel kunnskapene og problemløsning ferdighetene mine er 100x bedre nå, enn da jeg startet!

Favorittminne på NTNU

Har ikke et spesielt favorittminne på NTNU, men det beste må være alt det sosiale som har skjedd. Både gjennom linjeforeninga og det faglige gjennom skolen!

Favorittminne med Logitas

Dette må være turen til Riga i andreklasse. Etter å ha gått et år på studiumet hadde alle i klassen blitt kjent, mens på Riga turen ble hele klassen enda mer sammensveiset. Det ble gjort mye sosialt og mye sprell og alle ble mye mer kjent med hverandre.

Tips til nye studenter

Møt opp på så mye som mulig, spesielt i fadderuka! Her blir man kjent med sine medstudenter. Gjør noe frivillig, ta verv. Det er drit gøy og man vil få venner fra andre studium!

Fortell litt om deg selv 😊

Jeg er 21 år fra Sunndalsøra og har nylig fullført en Bachelor som Logistikkingeniør ved NTNU Trondheim.

Christina

Hva skal du nå som du er ferdig med bachelor?

Begynte å søke etter jobb i starten av februar 2021 da jeg hadde et ønske om å få jobb etter bachelor. Fikk fastjobb som Operational Buyer ved Kongsberg Maritime like før innlevering av bacheloroppgaven og har nå flyttet til Ålesund. Har begynt i jobben og gleder meg til fortsettelsen.

Tips til å skrive bachelor!

Lag en plan, ha god struktur på data og informasjon som blir samlet inn, og jobb jevnlig. Ha en god dialog med bedriften dere samarbeider med (om mulig). Vær forberedt på å måtte bruke lang tid på rettskriving og småjusteringer på slutten – sørg for å ha god tid.

Favorittfag i løpet av disse tre årene

Lean og innkjøp.

Favorittminne på NTNU

Fadderuka, 2. året.

Favorittminne med Logitas

Åretur.

Tips til nye studenter

Jobb jevnlig og nyt studietiden!

Fortell litt om deg selv 😊

Jeg heter Stine, og er 22 år. Egentlig har jeg alltid vært usikker på hva jeg vil jobbe med. Jeg er ganske rastløs av meg, og liker å holde på med mye forskjellig. Blant annet trener jeg, spiller klarinett, spiller piano, syr, strikker og går turer. Derfor tror jeg logistikk passer meg godt, fordi det er så variert og bredt!

Åpne bilde
Stine

Hva skal du nå som du er ferdig med bachelor?

Til høsten har jeg søkt det to-årige masterprogrammet Global Manufacturing Management ved NTNU i Trondheim. Det er et masterprogram for bachelorstudenter innen alle ingeniørretninger, men jeg tror det er ekstra relevant for oss med logistikkbakgrunn. Mange av fagene er supply chain-fag, og det gleder jeg meg til å dykkere dypere inn i.

Tips til å skrive bachelor!

Først og fremst NTNU Open! Der ligger de aller fleste tidligere studentoppgaver ute. Hvis man er usikker på oppgavetekniske ting, eller bare trenger litt inspirasjon, er det gull verdt. Vi søkte på tema og på navnet til veiledere for å finne relevante oppgaver.

Å skrive bachelor synes jeg var litt overveldende! For min del var det veldig viktig å bare komme gang, og ikke stresse med om ting var så bra i begynnelsen. I tillegg var det godt å sitte på skolen og skrive, gjerne flere sammen til faste tider.

Også må jeg ikke glemme språkrådet.no. Jeg var innom der ukentlig for å sjekke skriveregler.

Favorittfag i løpet av disse tre årene

Oi usikker! Operasjonsanalyse var litt av et kjør, men det var det emnet jeg syntes var gøyest å få til.

Favorittminne på NTNU

Siden vi har vært så liten klasse, har det vært skikkelig hyggelig å ha forelesninger med klassen. Bra gjeng!

Favorittminne med Logitas

Riga høsten 2019 <3

Tips til nye studenter

Dra på forelesning! Selv om man ikke skjønner helt hva som blir sagt, får man med seg mer enn man tror. Man får også med seg nyttige beskjeder, og ikke minst hvilke deler av pensum foreleser synes er viktigst.