Fredrik Fische. Foto: Privat

Fredrik Fische

Studerer på sivilingeniørstudiet «Operations and Supply Chain Management» ved Aalborg Universitet

– Er det noe spesielt fra utdanningen på HiST som du har hatt god bruk for i din videre utdanning?

Kombinasjonen av realfag og spesialiseringen i logistikkfag har vært veldig nyttig for min videre utdanning. Bruken av dataanalyseverktøy under utdanningen er noe jeg vil trekke frem som spesielt positivt, fordi jeg har hatt stor nytteverdi av det å kunne trekke ut viktige KPI’er og gjøre analyser med tallmateriale for bedrifter.

– Har du kommet over noe positivt i Aalborg som du tenker HiST kan dra lærdom av?

Noe jeg synes fungerer spesielt godt på mitt studie i Danmark er prosjektarbeidet som utføres i grupper. I disse gruppene jobber man daglig med en semesteroppgavene der man utarbeider og løser problemer relatert til semesterets tema. Semesteroppgaven gjøres i samarbeid med en bedrift, og dette er noe jeg vil anbefale å kjøre et pilotprosjekt på ingeniørlinja for logistikk på HiST. Det å jobbe med en bedrift gir god erfaring både når det kommer til det å praktisere sin kunnskap, samt at det gir en god smakebit på arbeidslivet.

– Hvorfor valgte du dette studiet videre? Er du sålangt fornøyd med valget?

En av de viktigste grunnene for mitt valg av studie er den videre spesialiseringen man oppnår samt det tette samarbeidet man har med bedrifter hvert semester. Jeg er strålende fornøyd med mitt valg, og jeg vil så absolutt anbefale dette studiet videre for alle som har muligheten da man får en praktisk tilnærming til hvordan logistikkoppgaver kan analyseres og løses i bedrifter.