Ulike campus

NTNU har mange ulike campus i Trondheim. Akkurat nå foregår en del omrokkering av campus, da NTNU vil sentraliseres mer. Logistikkingeniørstudiet holder til på Gløshaugen og Handelshøyskolen.

Kalvskinnet ligger i Trondheim sentrum. Tidligere var dette campuset for de treårige ingeniørlinjene, men nå er de fleste flyttet opp til Gløshaugen. I dag holder blant annet lærerstudentene til her.

Øya ligger ved St. Olavs Hospital, veldig sentralt, ikke langt unna Studentersamfundet. Her holder blant annet medisinstudentene og sykepleierstudentene til.

Dragvoll ligger litt lenger østover. Med buss fra sentrum tar det ca. 15-20 minutter, og bussene går hvert 10. minutt. Her holder humaniora til.

Gløshaugen er NTNUs eldste campus og tidligere NTH. Sivilingeniørstudentene har holdt til her i snart 100 år. Nå i senere tid har også de treårige ingeniørstudiene fra gamle HiST blitt flyttet opp hit. Dette er et stort campus med mange bygg og flere kantiner. Visste du at det tar over 10 minutter å gå fra en ende til en annen?

Handelshøyskolen ligger rett ved NTNU. Her holder hovedsaklig økonomistudentene til. Logistikkstudentene har også noen fag der.

NTNUI

NTNU har en idrettsforening som heter NTNUI. De er landets største og mest allsidige idrettsforening med over 12000 medlemmer. Her kan du velge mellom alt fra fotball, håndball, basket og volleyball til E-sport, hund og rumpeldunk. Noen grupper har opptak, mens andre grupper har åpne treninger. Ler mer om NTNUI og gruppene her.

SiT

Studentskipnaden i Trondheim (SiT) er behjelpelige på flere områder. Her kan du blant annet søke bolig. Det er lurt å søke tidlig for å få den boligen du ønsker, helst før du i det hele tatt har fått studieplass. I tillegg har alle campus en SiT-kantine med billig og bra utvalg. SiT har også flere treningssentre for studenter. Et helt år med trening koster 1800 kroner, og da har du tilgang på både styrkerom og gruppetimer. I tillegg har SiT flere helsetjenester som helsesøster, kurs og råd, og de har også studentbarnehager. Ler mer om SiT her.

Akademika

Bokhandelen Akademika finner du både på Gløshaugen og Kalvskinnet. Her kan du kjøpe pensumbøker, skrivesaker og NTNU-merch. Vi anbefaler dog at du kjøper brukte pensumbøker. Logitas arrangerer en bokbyttedag i starten av høstsemesteret. Hvis du ikke finner det du trenger der, kan du prøve ibok.

Studentersamfundet

Studentersamfundet i Trondheim kan by på konserter, kulturarrangement, barer, utesteder, debatter, en kafé og en restaurant. Hit kommer store artister som Aurora, Highasakite, Honningbarna, Lars Valuar og Gabrielle. Husk å vær tidlig ute med å skaffe deg billett. Ler mer om studentersamfundet her.

UKA

Hvert andre år arrangeres UKA, Norges største kulturfestival. I 2019 UKA er fylt av konserter med blant annet Arif, Alesso, Sigrid og No 4. I tillegg kommer lørdagsrådet, Andreas Wahl og Tusvik og Tønne. Dette kan man altså ikke gå glipp av. UKErevyen er også et must. Les mer om UKA her.