top of page

PRAKTISK INFO

Her kan du lese litt om hva du bør foreta deg som ny student ved NTNU.

Du finner også mye informasjon på NTNU sine egne sidersamt på Sit sine sider.

Image by micheile henderson

Søk om studielån

Det kan til tider være lang behandlingstid hos Lånekassen, og det er derfor lurt å være tidlig ute hvis du trenger pengene raskt.


Husk å søke før fristen går ut!

Registrer deg her og følg anvisningene. Selv om du ikke skulle trenge pengene er det likevel mulig å ta opp fullt lån og høste renter av det man ikke bruker. Lånet er rentefritt så lenge du studerer og er sannsynlig det billigste lånet du noen gang kommer til å få. Etter at du har søkt om studielån må du betale semesteravgift for at Lånekassen skal sende deg pengene.

College Students

Betal semesteravgift

Semesteravgiften er nødvendig for at man skal kunne fungere som student ved NTNU.

Når betalingen er registrert begynner Lånekassen å betale ut studielån, dersom du har søkt om det.

Det er derfor lurt å betale semesteravgiften i god tid før studiestart. 

 

Slik betaler du:
Logg deg inn på http://studentweb.ntnu.no. I margen til venstre velger du betaling. Her vil du finne en giro som kan betales via nettbank.

Andre ting som må gjøres på Studweb:
Når du først er inne på Studweb er det er par andre ting som også må gjøres som ny student.

1. Bekreft utdanningsplanen din. (Registreringer – Utdanningsplan)
2. Registrer studieadressen din slik at brev fra NTNU ikke havner hjemme hos foreldrene dine.
3. Hvis du ønsker å ta flere fag enn de som er obligatoriske i vår utdanningsplan, kan du melde deg opp i disse. (Registreringer – Oppmeldinger)

College Students
Microsoft_Outlook-Logo.wine.png

Tilgang til student e-post

Veldig mye av informasjonen som kommer til deg som student får du på e-post.

Når du begynner å studere ved NTNU får du en ny e-postadresse på formen dittbrukernavn@stud.ntnu.no.

Det er denne e-postadressen som fakultet, institutt og linjeforeningen benytter seg av, og det er derfor viktig å aktivere denne så fort som mulig.

 

Generell informasjon om oppretting av brukerkonto finner du på: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/opprette+brukerkonto

Den e-postadressen du får tildelt genereres automatisk ut fra navnet ditt. Dette vil også være brukernavnet ditt som du skal bruke når du logger på NTNU sine internsider: http://innsida.ntnu.no/

Using Keycard

Adgangskort

Adgangskortet gir tilgang til blandt annet datasaler, printere, utlån på biblioteket og bygningene på Gløshaugen utenom åpningstidene. Som student kommer man derfor ikke så langt uten dette.

I løpet av de første ukene er det veldig mange som skal innom Adgangskontrollen (kart) for å fikse dette, noe som gjør at det blir en del kø. Det kan derfor være lurt å møte opp på litt rare tider for å unngå den verste køen. Hvis man ikke orker å stå i kø for å fikse seg adgangskort er det mulig å vente noen dager til ting roer seg litt. Mer informasjon finner du på https://innsida.ntnu.no/studentkort.

 

Under fadderperioden er det mye som skjer og man er aldri alene, så man har alltids en fadder med kort i nærheten hvis det skulle være noe.

Using Keycard
Pile of Books

Emner og bøker

I første semester har du følgende emner:

Klikk på emnene for å få mer informasjon.

akademika.no har oppdatert pensumlistene sine for mange av fagene, så det er mulig å være tidlig ute. Men det er heller ikke noe problem å vente med å kjøpe bøker til studiestart, og det gjør de fleste.

Hvis man vil spare noen kroner (og det vil man jo ofte som student) kan det være kjekt å kjøpe brukt. Mange eldre studenter selger sine gamle bøker billig. Spør en fadder, søk på kjøp-og-salg grupper på Facebook, eller se på nettsider som iBok.no.

Using Keycard

Timeplan

NTNU har et eget timeplan system på Innsida hvor timeplanen din blir generert, men mange vil nok snu seg til den uoffisielle tjenesten ntnu.1024.no hvor man kan sette opp sine egne timeplaner etter hvilke fag man tar det aktuelle semesteret. Timeplanene hentes fra NTNUs egne sider og er nøyaktige, men det anbefales likevel å sjekke steder for eksamen selv.

Schedule
bottom of page