top of page

Queensland University of Technology

Brisbane, Australia
Tuva Rabe Hansen

INTERVJU

Hvilket semester dro du?

Høsten 2019.


Hvor dro du?

Queensland University of Technology, Brisbane, Australia.


Hvilke fag tok du?

  • IAB320 – Business Process Improvement: Et fag som tar for seg ulike metoder en kan forbedre business-prosesser. Noe av pensum er lignende det vi har hatt i Lean. Vil si at dette faget kan minne om type fag man har på logistikk.


  • BSB119 – Global Business: Et fag som kobler økonomi opp mot internasjonalisering, hvor man tar om ting som import/eksport/globalisering.

  • EFB106 – Cost-Benefit Analysis for Project Appraisal: Faget handler om hvordan en skal gjennomføre kost-nytte analyser for prosjekter, og gir deg også litt mer kunnskap innenfor økonomi.

  • IAB352 – Enterprise Systems Management – Faget handler om hele prosessen rundt implementering av enterprise systemer. Man har tidligere lært SAP i faget, men det sluttet de med da jeg startet. Det er ikke noe programmering.


Hvordan var universitetet?

Alt foregår på engelsk, noe som er veldig greit. Alle foreleserne er engasjerte, og ønsker gjerne spørsmål. De ønsker også at du skal gjøre det bra. I alle fag har man faste tutorials en gang i uken, hvor man har en mer praktisk gjennomgang av pensum. Det har hverken vært obligatoriske forelesninger eller tutorials i de fagene jeg har hatt, men det kan nok variere. I alle fagene er det 3 vurderingssituasjoner, som alle varierer mellom mid-terms/innleveringer/eksamen. Det var veldig store variasjoner i fagene når det kom til antall studenter. Global Business var helt klart størst, med flere hundre studenter. De andre fagene var mindre klasser på rundt 30 elever. Dette kommer nok også av at dette var 3-klasse-fag. Totalt er det omtrent 50.000 elever på skolen, fordelt på 2 campus. Så det er et stort hovedcampus!


Hvordan bodde du?

Jeg bodde i leilighet med 2 andre norske jenter. Jeg reiste ned alene, så la ut et innlegg i gruppen «Norske Studenter i Brisbane» på Facebook, hvor jeg ble kjent med de på forhånd. Tidligere hadde alle sagt det var utrolig lett å finne leilighet, men dette tok noe lengre tid enn forventet. Så vil eventuelt anbefale å reise ned 2 uker før skolestart om du ønsker å bo i leilighet! Jeg betalte omtrent 6500 nok/mnd for leie. Vi bodde veldig sentralt og hadde en superfin, moderne leilighet. Vi var 3 jenter som delte 2 soverom, slik at vi rullerte. Dette er veldig vanlig, og vil åpne en god del fler muligheter angående bo. Jeg bodde i skille mellom South Bank / South Brisbane, og tok ca. 20 min å gå til campus. Det er en del nye studentboliger, men disse er dyre.


Hvordan var det sosiale?

ANSA arrangerer fadderuke, som fungerer veldig bra! Da bli man veldig lett kjent med andre nordmenn. Skolen har noen arrangementer, men kan ikke sammenlignes med en fadderuke. I tillegg har skolen en egen klubb for utvekslingsstudenter, som arrangerer utflukter gjennom hele semesteret. Her reiser folk ofte i gjenger, så det fungerer ikke helt optimalt om man vil få masse nye venner. Innenfor klassen kan man bli kjent med folk når det er tutorials, men ingenting utenfor skolen. Dette går en del på at man som utvekslingsstudent velger fag som ikke henger sammen, så det er helt ulike folk i hver time. Anbefales å melde seg inn i en sport, der skjer det mye sosialt!! Er mange ulike sporter og klubber på skolen, på samme måte som i Trondheim.


Hvordan var byen?

Jeg liker byen veldig godt! Det bor omtrent 2 millioner her, men bykjernen er ikke sånn alt for stor. Det er relativt gode kollektiv-muligheter, og også uber som benyttes mye. Er et eget område i byen (Fortiude Valley / the Valley) hvor alle klubbene ligger, så det er veldig greit. Billig å spise/drikke ute! Eksempel 30 kr for en vodka cranberry på byen, eller middag+drikke på restaurant for typ 100-150.


Var du med på noen reiser/aktiviteter?

ANSA sin Byron-tur anbefales, Noosa, Gold Coast og Melbourne. Det er også veldig vanlig å fly til Cairns, for å så kjøre tilbake til Brisbane i Spring Break. Noen reiser også til New Zealand, Fiji og Bali.


Hvorfor anbefaler du utveksling og QUT?

Anbefales først og fremst for å bli mer selvstendig og for å oppleve noe nytt! Jeg ville også reise til et land hvor jeg fikk snakket mye engelsk, også akademisk. Ser på den som en stor fordel! Noe som er veldig positivt med QUT er at de har mange utvekslingsstudenter, og er gode på det. De er derfor flinke til å svare på spørsmål, særlig i søknadsprosessen og når man skal velge fag. Jeg vet at mange andre universiteter er treige på å gi tilbakemeldinger, noe som ikke er noe problem her!


Andre tips?

Spar masse penger, så har man mulighet til å reise mer rundt!!

bottom of page